Gündem

Seçim takvimi işliyor

Erdoğan DEMİR / ANKARA (İGFA) – Siyasi partiler, aday listelerini en geç 20 Şubat Salı saat 17.00’ye kadar teslim edecek, bağımsız adaylar da aynı gün saat 17.00’ye kadar başvuru yapabilecek.

Takvime göre, tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, Cumhuriyet Başsavcılıklarından istenilen ikinci liste ile karşılaştırılacak. Değişiklikler Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi’ne işlenerek, 3 Şubat’ta askıya çıkarılacak.

Seçmen kütükleri, 7 Şubat’ta kesinleşecek. Seçmenin oy vereceği yer ve sandıklar, 7-11 Şubat arasında belirlenecek.

İlçe seçim kurullarınca seyyar sandık oluşturma, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin seyyar sandıklara işlenmesi ve ilişkilendirileceği sandık kurulunun belirlenmesine 12 Şubat’ta başlanacak.

LİSTELER 20 ŞUBAT SAAT 17.00’YE KADAR TESLİM EDİLECEK

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına; büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına 20 Şubat Salı saat 17.00’ye kadar iletecek.

Bağımsız adaylar da başvurularını en geç 20 Şubat Salı saat 17.00’ye kadar yapabilecek.

Siyasi partiler, aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat’a kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar dâhil geçici aday listeleri 23 Şubat’ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart’ta ilan edilecek.

Birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına 3 Mart’ta başlanacak.

PROPAGANDA SERBESTLİĞİ 21 MART’TA BAŞLAYACAK

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak.

Seçmen bilgi kâğıtlarının seçmenlere dağıtımı 24 Mart’ta tamamlanacak. 28 Mart’ta tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listeler kesinleştirilecek.

Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00’de sona erecek. Seçmen 31 Mart’ta sandık başına gidecek.

Doğudaki illerde oy kullanma işlemi saat 07.00’de başlayıp 16.00’da sona erecek. Batıdaki illerde ise oy kullanma işlemi 08.00’de başlayacak, 17.00’de tamamlanacak.

Başa dön tuşu Konya Haber - Saç Ekimi Fiyatları -