Sponsorlu Bağlantılar

İzmir Boşanma Avukatı Çalışma Alanları

İzmir Boşanma Avukatı Çalışma Alanları

İzmir boşanma avukatı, boşanma sürecinde kişilere yardımcı olan hukuk temsilcisidir. Boşanma sırasında ortaya çıkan hukuki ihtilafları çözmek için çeşitli yöntemleri kullanır. Arabuluculuk, uzlaşma ve mahkemeye başvurma gibi yöntemler örnek verilebilir.

Boşanma Türleri Nelerdir?

Tipik olarak iki tür boşanma vardır. Bunlardan ilki, anlaşmalı boşanmadır. Anlaşmalı boşanma, her iki eşin, evlilikteki malların ve borçların bölünmesi, çocuk velayeti, çocuk nafakası ve eş nafakası dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, boşanmayla ilgili tüm konularda mutabakata vardığı boşanma türüdür. İkincisi, yani çekişmeli boşanma, eşlerin boşanma meseleleri üzerinde anlaşamamaları ve sonunda mahkemeye giderek bir hakimden bu kararları kendileri adına vermesini istemeleridir.

Konuların biri veya tamamı olsun, herhangi bir konuda çiftler aynı fikirde değilse, aile mahkemesi boşanmayı çekişmeli olarak değerlendirir. Anlaşmalı boşanma ile çekişmeli boşanma arasındaki fark, belki de en önemli fark, hukuki sürecin maliyeti ve süresidir. Her iki boşanma türünde de dava açmanın maliyeti genellikle aynı olmasına rağmen, çekişmeli boşanma sürecinden geçen eşler, avukatlık ücretleri ve bilirkişi ücretleri için boşanmayla ilgili çoğu konuda anlaşan bir çifte göre daha fazla para harcayabilir.

Anlaşmalı boşanma hem daha ucuzdur hem de çekişmeli bir davaya göre sonuçlanması çok daha az zaman alacaktır. Boşanma davası için avukat seçmek önemli bir husustur. Alanında uzman bir avukattan yardım almak, boşanma işleminin kısa sürede tamamlanmasına katkı sunacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu Konya Haber - Saç Ekimi Fiyatları -