Sponsorlu Bağlantılar

Su Arıtma Sistemleri Yeniden Şekilleniyor

Su Arıtma Sistemleri Yeniden Şekilleniyor

 

Evde, iş yerinde, yemeğin pişirildiği, çayın demlendiği, kahvenin köpüklendiği her alanda temel ihtiyaç temiz bir sudur. Lezzetli yemek, keyifli içilecek bir çay, zevkli kahve saatlerinin anahtarı olan su; çeşmeden akıyor abartmayın, diyecek olanlara duyar gibiyiz. Fakat hem hijyen hem lezzet temini açısından suyun önemli bir etken olduğunu, işin uzmanları söylüyor.

 

İşte suyu arıtan, kısacası gönül rahatlığı ile içilmesi veya tüketilmesini sağlayan arıtma cihazları vitrine çıkmış durumda. Su arıtma cihazı konusunda üretim yapan ve hizmet veren firmaların sayısı gün geçtikçe artsa da en iyi su arıtma cihazı üreten firmayı bulmak önemli bir husus olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

Suyun Temizliği Ölçülebilir mi?

 

Su arıtma cihaz tavsiye ederken, çeşitli kıstaslar baz alınıyor. Uzun yıllardır bu sektörde faal olan kimi şirketler bulunduğu kadar yeni kurulan firmalar da faaldir.  Müşteri yorumları da karar verirken ışık tutmaktadır.

 

Arıtma cihazının kalitesini ölçmek adına suyun temizliğini değerlendirmek adına bazı ölçme biçimleri bulunuyor. Birçok su arıtma firması, ürün tanıtımlarında somut bir kanıt koymak amacıyla bu tip veri üzerine dayalı sonuçları tüketicinin huzuruna sunmaktadır.

 

Şişelenmiş Sular Doğru Tercih Değil mi?

 

Su arıtma cihazı, marketlerden satın alınan şişelenmiş sularla rekabet ettiği gibi bir algı yaratsa da aslında daha geniş yönlü bir araçtır. Çünkü sadece içme suyu değil yemekler dahil genel kullanım suyu sunar.

 

Şişelenmiş sular değişik ebatlarda, can veya pet şişelerde tüketici ile buluşmaktadır. Maliyet açısından günümüz ekonomisinde önemli bir kesim için ciddi bir gider oluşturmaktadır. Sağlık açısından ise bazı soru işaretleri yarattığı zaman zaman medyaya yansımakla beraber, yasal kurumlar tarafından denetlenmektedirler.

 

Çeşmeden akan sular, ilgili yasal kurumlar tarafından çeşitli altyapı gereklilikleri sağlanarak temin edilen sulardır. Eve gelen su, temizliği açısından çeşitli işlemlerden geçer. Fakat bunun yeterliliği tartışılmaktadır.

 

Hijyenin yanında diğer bir kriter olan lezzet bakımından da çeşme suyu bölgesel olarak çok sert, bazen kireçli veya tatsız olabilir.  Su arıtma servisi ağı ile beraber aslında paket hizmet sunan, arıtma firmaları hem sağlıklı hem de lezzetli suyu teminat altına alır.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu Konya Haber - Saç Ekimi Fiyatları -